Taiteen tekeminen on minulle ensisijaisesti itseilmaisun kanava. Taiteella voi ilmaista itseään tavalla, joka ei edes sanoin olisi mahdollista. Se on tehnyt minusta rohkeamman ja opettanut minua olemaan lempeämpi itseäni kohtaan. Se on opettanut minua päästämään irti kontrollista, heittäytymään. Joidenkin asioiden pitää vain antaa tapahtua, emme voi kontrolloida kaikkea, oikeastaan hyvin vähän voimme. Se on myös opettanut saattamaan asioita päätökseen. Nimittäin taiteen tekemisessä, ja miksei myös elämässä, on usein vaikeinta tietää, milloin kannattaa lopettaa ja kävellä pois.

Taiteen tekemisessä parasta on sen yllätyksellisyys. Koskaan ei voi täysin tietää, millainen lopputulos on. Jokainen teos on uniikki, ei ole mahdollista tehdä kahta samanlaista. Koen syvää iloa ja kiitollisuutta, että tekemäni taide on herättänyt kiinnostusta ja puhuttelee ihmisiä.

Rakastan vahvoja kontrasteja ja tummia sävyjä, mutta viime aikoina olen ottanut väripalettiini mukaan myös vaaleampia sävyjä. Abstraktia tyylisuuntaa edustavat akryylimaalaukseni herättävät mielikuvia mm. avaruudesta ja merestä, jotka ovatkin suurin inspiraation lähteeni yhdessä runojen, kirjallisuuden ja musiikin kanssa. Toiveena olisi tulevaisuudessakin tehdä poikkitaiteellisia töitä, joissa yhdistyy kuvataiteen ohella muita taiteen muotoja.

Mielestäni abstraktissa taiteessa on parasta se, että jokaisella on täysin omanlaisensa kokemus teoksesta. Teoksiani on luonnehdittu mm. adjektiivein: voimakas, pulppuileva, virtaava, aistikas. Minua on kuvattu taiteilijana mm. seuraavalla tavalla ”Nata on määrätietoinen ja itsevarma, jolla on vahva visio, mutta myös intuitiivinen ja herkkä tulkinnaltaan. Natalla on oma uniikki jälki, ja hän omistautuu taiteelle saaden paljon aikaan.”

Mielestäni taide kuuluu kaikille. Siksi hinnoittelen työni siten, että mahdollisimman monella olisi mahdollisuus ostaa niitä tulotasosta riippumatta, esimerkiksi osamaksulla. Kaatotekniikka on erittäin kallis ja hävikki on suurta. Teosten hinnoista yli puolet koostuukin jo pelkistä materiaalikuluista. Otan mielelläni vastaan myös ehdotuksia tilaustöistä.

Haluan, että töihini pääsee tutustumaan jokainen halukas, ja siksi pyrin järjestämään taidenäyttelyni mahdollisimman esteettömissä ja helposti saavutettavissa tiloissa, jonne jokainen kokee olevansa tervetullut.

Onko sinulla jotain kysyttävää tai haluatko antaa palautetta? Ota minuun yhteyttä, vastaan mielelläni!

Nata